دادگاه انقلاب | صلاحیت و وظایف دادگاه انقلاب | آدرس دادگاه انقلاب تهران| اسامی قاضی ها

سلام. در این پست از سری پست های بهترین دفتر وکالت تهران به معرفی دادگاه انقلاب، صلاحیت و وظایف دادگاه انقلاب،  آدرس دادگاه انقلاب تهران و اسامی قاضی ها تهران خواهیم پرداخت.

اگر درگیر دعاوی کیفری و حقوقی هستید حتما از مشاوره رایگان یک وکیل کیفری متخصص در تهران استفاده کنید تا راهگشای کار در مسیر احقاق حقوق شما در دادگاه های انقلاب و دادگاه کیفری باشد.

دادگاه انقلاب

دادگاه انقلاب، دادگاهی با صلاحیت خاص کیفری. اساس تشکیل این دادگاه مشکلات و جریان های ضد انقلابی، پس از انقلاب اسلامی ایران بود.

در آن زمان تحولات و جریان‌ بسیاری در جامعه‌ به‌ وجود آمد بود و اساس حکومت اسلامی و امنیت داخلی و خارجی را مورد تهدید قرار می داد. با توجه به همین مطلب، محاکمه‌ جرایمی که این هنجار ها را نقض می‌ کرد مستلزم نگاه ویژه‌ قضایی بود که با تأسیس دادگاه انقلاب این مهم میسر شد.

بر اساس ماده ۲۹۴ قانون آیین دادرسی کیفری، همانطور که گفته شد، دادگاه انقلاب یکی از چهار دادگاه کیفری در قوانین جمهوری اسلامی ایران می‌باشد و به موجب ماده ۳۰۳ قانون آیین دادرسی کیفری، دادگاه انقلاب صلاحیت رسیدگی به طیف مشخصی از جرائم را دارا می‌باشد و به تشخصی رئیس قوه قضاییه در مرکز هر استان و در حوزه قضایی شهرستان ‌ها قابل تشکیل است.

اختیارات و صلاحیت دادگاه انقلاب

به موجب ماده ۳۰۳ قانون آیین دادرسی کیفری برخی از مهمترین موارد کیفری از جمله موارد زیر  در حیطه اختیارات دادگاه انقلاب مورد بررسی و صدور حکم قرار خواهد گرفت:

  • تمامی جرایم مربوط به مواد مخدر، قاچاق اسلحه، مهمات و اقلام مربوطه
  • دعاوی مرتبط با امنیت داخلی و خارجی، محاربه و افساد فی الارض
  • موارد که محاربه شناخته شود
  • بغی (اقدام مسلحانه یا احراق، تخریب و اتلاف اموال به منظور مقابله با نظام)
  • توهین به رهبران جمهوری اسلامی ایران
  • جاسوسی به نفع دشمنان انقلاب و کشور

ناگفته نماند که به موجب قوانین به‌ خصوص در شرایط خاص، بعضی موارد دیگر  در صلاحیت دادگاه انقلاب قرار خواهد گرفت. برای مثال براساس ماده ۴۴ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، رسیدگی به جرائم قاچاق کالا و ارز سازمان یافته و حرفه ای در صلاحیت دادگاه انقلاب است.

جرائم علیه امنیت داخلی و خارجی

به طور کلی تامین و حفظ امنیت ملت یکی از مهم‌ترین وظایف هر حکومتی است. به همین دلیل تمام اعمالی که بعنوان یک تهدید برای برای امنیت و آرامش یک کشور درنظر گفته شوند،به عنوان جرائم علیه امنیت داخلی و خارجی شناخته شده و در دادگاه های انقلاب مورد بررسی و حکمیت قرار خواهد گرفت.

محاربه

محاربه به عنوان یکی از دعاوی دادگاه های انقلاب عبارت است استفاده از سلاح به قصد جان، مال و ناموس مردم به نحوی که موجب نا امنی در محیط شود. اطلاعات دقیق تر در این مورد را در صفحه مربوطه مطالعه کنید.

افساد فی الارض

افساد فی الارض به عنوان یکی دیگر از دعاوی در صلاحیت دادگاه انقلاب یعنی تمام اموری که موجبات ارتکاب گسترده جنایات علیه تمامیت جسمانی افراد، نشر اکاذیب، جرائم علیه امنیت داخلی و خارجی کشور، اخلال در نظام اقتصادی، دایر کردن مراکز فساد و فحشا، احراق و تخریب  و بخش مواد سمی و میکروبی را فراهم می کند.

در قانون فردی که موجبات افساد فی الارض را فراهم می کنید با عنوان مفسد فی الارض معرفی می کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر حتما مقاله مربوطه را مطالعه کنید.

بغی

قیام مسلحانه علیه اساس نظام جمهوری اسلامی ایران را بغی می گویند.

صلاحیت مطلق دادگاه انقلاب در مورد قاچاق کالا و ارز نسبت به تعزیرات حکومتی

مطابق رای وحدت رویه شماره ۷۳۶ هیأت عمومی دیوان عالی، نظر به اینکه در ماده ۴۴ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، عبارت « مستلزم حبس و یا انفصال از خدمات دولتی » به قرینه جمله بعد آن با این عبارت « سایر پرونده ‌های قاچاق کالا و ارز تخلف محسوب و رسیدگی به آن در صلاحیت سازمان تعزیرات حکومتی است » معطوف به قاچاق کالا و ارز و منصرف از قاچاق کالا های ممنوع است، بنابراین رسیدگی به بزه قاچاق کالاهای ممنوع همانند رسیدگی به بزه قاچاق کالا و ارز سازمان یافته و حرفه‌ای و بزه قاچاق کالا و ارز مستلزم حبس و یا انفصال از خدمات دولتی، مطلقاً در صلاحیت دادسرا و دادگاه انقلاب است.

اسامی قاضی های دادگاه انقلاب تهران

اولین قاضی و شاید مؤسس دادگاه‌ های انقلاب مرحوم صادق خلخالی است. ایشان طی سال های 57 تا 58 رئیس دادگاه انقلاب بودند.

محمدمهدی ربانی املشی تا سال 1359 رئیس شعبهٔ اول دادگاه انقلاب و محمد مؤمن قمی سرپرست تا سال 1362 سرپرست این دادگاه بودند.

در بین اسامی قاضات دادگاه انقلاب تهران می تواند به ریاست محمد محمدی گیلانی از سال 1358 تا 1362، ریاست حسینعلی نیری از سال ۱۳۶۲ تا ۱۳۶۸، ریاست غلامحسین رهبرپور از سال ۱۳۶۸ تا ۱۳۷۸، علی مبشری از سال ۱۳۷۸ تا ۱۳۸، حسین لطفی به عنوان سرپرست دادگاه انقلاب تهران از سال ۱۳۸۸ تا۱۳۹۰، محمد موحدی آزاد به عنوان سرپرست دادگاه انقلاب تهران از سال ۱۳۹۰ تا خرداد ۱۳۹۵و درنهایت سرپست فعلی دادگاه انقلاب تهران یعنی آقای موسی غضنفرآبادی اشاره کرد.

شعبات دادگاه انقلاب

همانطور که در ابتدا گفته شد، بر اساس ماده ۲۹۴ قانون آیین دادرسی کیفری دادگاه انقلاب باید در مرکز هر استان تشکیل شود، مگر اینکه رئیس قوه قضاییه آن استان تشکیل این دادگاه در شهرهای دیگر استان را نیز لازم بداند. برای اینکه به دادگاه انقلاب مراجعه کنید تنها کافی است بدانید که شعبه‌ دادگاه انقلاب در شهر محل زندگی شما تشکیل شده است یا نه.

دادگاه انقلاب تهران کجاست

نشانی دادگاه انقلاب در تهران : تهران – خیابان شریعتی – ابتدای خیابان معلم

هنگام مراجعه به دادگاه انقلاب تهران شماره‌ پرونده ‌ای که به ‌خاطر آن به دادگاه انقلاب می ‌روید را فراموش نکنید. همچنین باید کارت ملی به همراه خود داشته و شئونات اسلامی را حفظ  نمایید. البته این قتوانین برای سایر دادگاه ‌های ایران نیز مهم است.

برای دریافت بهترین خدمات امور وکالت کیفری در دادگاه های کیفری کشور حتما از مشاوره بهترین وکیل تهران استفاده کنید. ما در موسسه حقوقی آوای عدالت پایتخت با جمعی از بهترین وکلای پایه یک دادگستری در امور دعاوی کیفری در خدمت شما هستیم.

Telegram
Email
Reddit
WhatsApp

نظرات و پیشنهادات خود را با ما به اشتراک بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *