سوالات متداول قضایی

در این بخش به تعداد زیادی از سوالات قضایی شما پاسخ داده خواهد شد.

بعضی افراد قبل و یا درحین جریان طلاق، سهام دار شرکت یا شرکت هایی خاص هستند. حال یا در شرکت های بورسی و یا در شرکت های غیر بورسی. آیا بعد از محکوم شدن فرد به پرداخت مهریه، همسر می تواند این امال و سهام ها را توقفی و مصادره کند؟

درخواست طلاق از ناحیه زن در دادگاه های خانواده گاها بسیار سخت پذیرفته می شود. اما این دادخواست تحت شرایطی مثل مشقت و سختی غیرقابل تحمل با تشخصی قاضی خانواده در دادگاه پذیرفته می می گردد. زمان رسیدگی به اینجور دادخواست ها بستگی به حجم پرونده های مطروحه داشته و معمولاً از 2 ماه تا 1 سال طول خواهد کشید.

در قانون جمهموری اسلامی حق طلاق به مرد داده شده اما شرایطی برای خانم هم درنظر گرفته شده که براساس آن‌ زن میتواند درخواست طلاق کند.

از جمله این که: 1- مرد به مدت 6 ماه نفقه ندهد 2- از اعمال زناشویی خودداری کند 3- اقدام به کتک زدن بکند 4- اعتیاد یا بیماری صعب العلاج داشته باشد 5- ترک منزل به مدت طولانی داشته باشد و … .

در مورد حق و حقوق زن هم باید گفت مهریه جزو دیون مرد است و تحت هر شرایطی باید پرداخت بشود حتی اگر خود زن دادخواست طلاق بدهد.

در مورد نفقه هم، در صورتی که زن از شوهر تمکین کند، نفقه به او تعلق می گیرد.

به طور کلی طلاق از طرف زوجه در دادگاه فرایند دشوار و زمانبری است که بهتر است از مشاوره طلاق و یا از یک وکیل طلاق خوب استفاده کر تا  در زمان صرفه جویی شده و دغدغه کمتری داشته باشید. برای مشاوره حقوقی رایگان میتونید با موسسه حقوقی آوای عدالت پایتخت تماس بگیرید.

پدر موظف است نفقه دختر را تا قبل از ازدواج بپردازد.

اگر پدر شما با داشتن امکانات مالی از پرداخت نفقه شما خودداری می کند می توانید با ارائه دادخواست مطالبه نفقه به دادگاه خانواده درخواست تعیین نفقه کنید.

اگر پدرتان  حاضر به پرداخت نفقه تعیین شده نباشد می توانید اموال و دارایی پدر را به نفع خود توقیف کرده و یا حتی پدرتان را جلب کنید. 

صرف عدم پرداخت نفقه دلیل طلاق نیست اما با اثبات عسروحرج زوجه امکان طرح دادخواست طلاق می باشد.

تخمین اقساط دادگاه  به نظر دادگاه بستگی دارد و وضع شوهر. در ایت مرحله اگر شوهر به کسی مدیون نیز باشد اقساط وی نیز در نظر گرفته می شود

به توافق طرفین بستگی دارد.

مطابق قواعد حقوق مدنی، مستأجر مالک منافع محل استیجار است و قطع آب، برق، گاز از طرف موجر مشمول عنوان ایجاد مزاحمت و ممانعت از حق انتفاع می‌باشد. همچنین مطابق ماده ۶۹۰ قانون مجازات اسلامی، قطع آب، برق، گاز و تلفن و … از طرف موجر جرم بوده و قابل مجازات است.

بر اساس قانون مدنی جمهوری اسلامی ایران محجورین شامل سه گروه سفیه، مجنون و صغیر می باشند.
در خصوص سفیه و مجنون تا قبل از رسیدن به سن 18 سالگی، پدر حق افتتاح حساب به نام محجور یا برداشت از حساب وی را دارد.

بعد از 18 سالگی باید ولی یا قیم به دادسرا مراجعه و قیم نامه بگیرد.

در خصوص صغیر حتی قبل از رسیدن به 18 سال تمام با دریافت حکم رشد از دادگاه ذیصلاح قادر به برداشت از حساب خود می باشد.

سلام. قبل از هر چیز تمام دلایل عدم همکاری را بررسی کنید. ممکن است دلیل موجه و قانونی وجود داشته باشد. برای پیگیری موضوع عدم همکاری نزد دادستان مراجعه نمایید.

اقدام شوهر شما جرم بوده و از نظر قانونی قابل شکایت و پیگیری است.

توجهی به اظهارات رد و بدل شده خواهرتان و همسرتان نداشته باشید، اگر شما را از منزل بیرون کرده به دادگاه اعلام کنید، بهتر است حضوراً یا تلفنی با وکیل مشورت کنید

مقالات زیر می تواند به شما کمک کند:

وکیل جرایم رایانه ای در تهران

وکیل کیفری

برای دریافت مشاوره حقوقی فرم زیر را پر کنید